reede, august 29

TERVITAME SÜGIST!

23. septembril kell 14.00 toimub raamatukogus sügise tervitamine.
Kaasa võtta omavalmistatud lilleseade.

Aiateemaliste raamatute näitus

pühapäev, august 17

Vabaõhumuuseum


Julge vares
Posted by Picasa

Vabaõhumuuseum


Julge orav
Posted by Picasa

Vabaõhumuuseum


Posted by Picasa

vabaõhumuuseum

Posted by Picasa
Posted by Picasa

Vabaõhumuuseum

Posted by Picasa

Vabaõhumuuseum

Posted by Picasa

Vabaõhumuuseum

Posted by Picasa

Õppereis Soome

12-14 august toimus õppereis Soome. Selles osalesid maakonna raamtukogud. Osad raamatukogud maakonnast osalesid analoogsel õppesõidul 2007. aastal
Giidiks sellel reisil oli Ilma Jensen, kes töötas varem Kaiu raamatukogus ja nüüd elab Soomes. Esimene päev algas Tuglase Seltsi külastamisega, edasi tutvusime Mustio raamatukoguga ning mõisa ja pargiga. Sealt jätkus sõit ööbimiskohta, kus registreerisime end hotelli. Sellega päev veel ei lõppenud, edasi sõitsime Tammisaarde, kus tutvusime linnaga. Päev oli pikk, kuid äärmiselt huvitav. Näha sealseid raamatukogusid, nende töökorraldust, kuulata nende rõõme ja muresid-oli väga innustav.
Järgmine päev viis meid tagasi Tammisaarde, siis juba külastasime sealset linnaraamatukogu. Tutvusime veel Karjaa raamatukogu ning kunstigaleriiga. Õhtul kohtusime Karjaa soomekeelse Rahvaõpistu rektoriga.
Viimase päeva huvitavam sõit oli Helsingi vabaõhumuuseum. Sinna on kogutud erinevad hooned erinevatest Soome maakondadest 16-20 sajandini. Peale elamis-ja ehituskultuuri sai veel väga ligidalt näha oravaid. Külastajad toidavad neid ja nad on väga julged. Olen lugenud, et oravad tekitavad muuseumi töötajatele lisatööd.
Loomulikut on see äärmiselt minimaalne ülevaade kogu reisist. Külastasime veel erinevaid kirikuid ja imetlseime loodust. Sõit oli väga sisutihe ja õpetlik.

Puhkus läbi

Selleks korraks on puhkus läbi ja raamatukogu hakkab tööle uue hooga. Ootan huvitavaid ettepanekuid ürituste korraldamiseks.
TERE TULEMAST!

Aprillikuu tegemised

Sel ajal, kui meie lugejatega soojas toas kevadiste toimetuste ja kohalike uudiste üle arutasime, tegi meespere väljas kõvasti tööd. Valmis ...