neljapäev, august 13

MAILIS REPS

MAILIS REPS KÜLASTAS VAHASTU RAAMATUKOGU

13. augustil külastas Vahastu raamatukogu Keskerakonna Raplamaa piirkonna esinaine Mailis Reps. Rahvas sai esitada küsimusi ja arutleda erinevatel teemadel. Valusamaiks arutlusteemaks olid pensionite kahandamine. Loomulikult ei jäänud lahkamata majanduslanguse tegelikkus ja muud päevakajalised probleemid.
Tore oli see, et ei räägitud mitte ainult poliitikast, vaid ka inimeste argielust. Räägiti lastest, loomadest, aiamaast ja isegi ilmast. Kõik toimus väga rahulikult ja pingevabalt.
Vaidlust ja veidi ärevust tekitas eesseisev kohalike omavalitsuste valimine. Mailis Reps andis meile huvitavaid ideid ja ärgitas väikest küla rohkem enda eest hea seisma. Tema ideed olid huvitavad, aga esialgu tundub, et meie seas pole inimesi, kes tahaks ja julgeks midagi muuta. Kuid eks aeg annab arutust.

Külastaja Henno Akkatus

teisipäev, august 11

VARSTI KOOLI


Varsti algab kool, selleks olen korraldanud raamatukogus algklassilastele raamatunäituse. Soovin, et lapsed meenutaksid varemõpitud teadmisi ja oleksid valmis uueks õppeaastaks.
Vaatamata sellele, et meie külas on vähe lapsi, võib tunda rõõmu meie noorimate lugejate üle.

Esimesse klassi astuval Maria - Isabella Robamil on lugemine juba ammu selge ja käib raamatukogus hoolega raamatuid laenutamas.
Väga tublid noored lugejad on ka kolmandasse klassi minevad Elke - Eliise Robam, Kert - Innar Robam ning Getrin Ruut.

Aprillikuu tegemised

Sel ajal, kui meie lugejatega soojas toas kevadiste toimetuste ja kohalike uudiste üle arutasime, tegi meespere väljas kõvasti tööd. Valmis ...