kolmapäev, oktoober 27

TALV VÕIB TULLA



Täna, 27. oktoobril käis raamatukogus korstnapühkija. Õnneks oli ilus ilm ning katusele ronimine ei tekitanud probleemi. Nii nagu selle töö puhul ikka, teeb korstnapühkija puhtaks slepe, korstnajala, lõõrid ja muud sinna juurde kuuluvad kohad. Aega võttis kogu protseduur kokku umbes 2 tundi. Täiesti uskumatu, kui puhas oli kõik peale korstnapühkija lahkumist, isegi ajalehed, mis igaks juhuks maha pandi, olid täiesti puhtad. Kõik tahm rändas prefekstelt kotti ja ei kusagile mujale.
Suur tänu tublile korstnapühkijale.




neljapäev, oktoober 21

KOOSOLEK

21. oktoobril toimus raamatukogus väike koosolek, kus arutati aastalõpu ürituste korraldamist. Kavas on teha üks lõbus estraadietendus. Esialgu oli mõte võtta mõni pala "Meie repetuaaridest", aga ühiselt otsustati, et need on liiga keerulised ja vajavad paremaid etlejaid. Seega jäid repetuaarid kõrvale ja lugu tuleb ise välja mõelda. Õnneks on meil olemas Helgi Männik, kel luuletamine ja niisama kirjutamine osavalt välja tuleb. Natukene kiireks tal nüüd läheb, aga ta saab sellega kindlalt hakkama. Pealegi on olemas idee, millest kinni haarata ja edasi arendada. Taas saame kokku 2. novembril ja siis kuuleme juba lähemalt, mis meil teha tuleb. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis jõulude ja uue aasta vahel võib meie küla (mehi )- naisi esinemas näha meie oma kodukoha rahvamajas. Kogu idee käis välja Erika Reinumägi ja hetkel pole täpset kuupäeva paika pandud, millal üritus toimub.

Peale selle määrasime kindlaks ka järgmise raamatukoguürituse kuupäeva, teemal "minu lemmikkirjanik". See saab olema 11. novembril kell 12. 00.


Ettelugemispäev

Traditsiooniline ettelugemispäev toimus seekord Kaiu lasteaias. Tegelikult oleme ka mõnel eelneval aastal käinud Kaiu lasteaias ettelugemispäeval. Seekord võtsid lastele ette lugemisest osa lasteaia juhataja Marika Troost, Kaiu raamatukogu juhataja Külli Kahl ja mina.
Minule jäi kõige vanem, Mesimummu, rühm. Lugemine toimus vahetult enne laste lõunauinakut. Raamatu valisin omale meelepärase, teades, et see on lõbus ja lastel pole igav kuulata. Minu valikuks osutus Wieslander Jujja raamat "Mamma Muu kiigub", kuna raamat on lõbus ja vahvate illustratsioonidega. Tundub, et tegin hea valiku, sest laste nägudel võis märgata rahulolu. Igatahes arvati, et võiks teinekordki lugema tulla ja mitte ainult ettelugemispäeval.

teisipäev, oktoober 12

Minu lemmikraamat

Minu lemmikraamat

Ilm oli külm ja tuuline, aga see ei ehmatanud ühtegi raamatukogu üritusest osavõtjat.
12. oktoobril kell 12.00 on raamatukogu tublimad lugejad ja külastajad kohal ja valmis alustama uut hooaega.
Sügishooaega alustasime lemmikraamatu tutvustamisega. Vahepealne pikk suvi on mõjunud hästi, seega alustati hoogsalt oma lemmikraamatu kirjeldamisega. Meeldejäävamateks olidki viimati loetud raamatud. Näiteks: Jüri Mosina "Juhan Julm", Erik Tohvri viimati ilmunud raamat "Laenatud rõõmud", Stella Noode "Varastatud õnn", Kristin Aavakivi "Süda Itaaliast" ja veel mitmed teised raamatud. Väga popullaarseks on saanud A. Erichi perekonnasaaga romaanitsükkel, peale viimase (kuuenda) "Varjude allee" ilmumist.
Vahepeal kinnitasime keha Aivi Akkatuse ülimaitsva ühepajatoiduga ning edasi arutati juba igapäevasid töid ja tegemisi. Igatahes juttu jätkus kauemaks.

Päeva tippsündmuseks oli Helgi Männiku kingitus raamatukogule, milleks oli Sorell, Katherine koostatud käsitööraamat "Käsitöö: kudumisest klaasimaalini". Kingitus võttis sõnatuks, kuid raamatukogule on see väga vajalik raamat.
Viimastel aastatel on raamatukogule annetatud raamatute hulk üsna märkimisväärne.
Nende hulgas on nii ilu - kui liigikirjandust.
Tänan Tiit Allamit, Elma Brauni, Helgi Männikut ning Ene ja Leevi Robamit, kes on andnud om panuse raamatukogu fondi täiendamisele.
DVD Vahastu inimeste eludest ja minevikust on jõudnud raamatukokku tänu Eha Metsallikule.
Raamatukogus saab vaadata ka Vahastu külapäevade I ja II osa.

Järgmine üritus on novembris: minu lemmikkirjanik

Tänud korraldajatele ja osavõtjatele!

teisipäev, oktoober 5

NB!

  RAAMATUKOGU 27. MÄRTSIL SULETUD OLEN KOOLITUSEL VABANDAN