esmaspäev, november 29

Külm on

Alati öeldakse, et talv tuleb ootamatult või et ega tali taeva ei jää.
Sel aastal on siiski jälle tunne, et lumi sadas maha ootamtult ning pakane lõikab läbi lihast ja luust.
Tunda annab see ka raamatukogus. Küta, mis kütad, aga sooja ei saa. Ruumid on vaatamata kütmisele külmad ja rõsked. Hea, et on köök, kus vahepeal hea varbaid ja sõrmi soojendada. Loota jääb, et see pakane varsti järgi annab...

neljapäev, november 25

Näidendi proov

Järjekordne näidendi proov on jälle tehtud. Nüüdseks on kõik osad kenasti ära jaotatud, jääb ainult selgeks õppimine.
Täna sai paika pandud pidu toimumise lõplik kuupäev. Kui kõik hästi läheb, peaks viimane pidu selles rahvamajas toimuma 7. jaanuaril kell 20.00.
Enne seda tuleb rahvmajas ka traditsioonile jõulupidu, mis toimub 21. detsembril kell 13.00

Jõudu ja jaksu korraldajatele ja osavõtjatele!

neljapäev, november 11

LEMMIKKIRJANIK

Tänane päev oli nii sisutihe ja huvitav, et raske on seda kirjeldada.
Korraldasime oma tublide eestvedajatega järjekordse ürituse teemal Minu lemmikkirjanik. Kõigil kohale tulijatel oli võimalus tutvustada oma kõige meelepärasemat kirjanikku. Parimateks jäid seekord välismaistest Dick Francic, kodumaistest Milvi Lembe, Ira Lember, Karl Ristikivi, A. H. Tammsaare ning Erik Tohvri.
Kirjanike teemad arutatud, räägiti veidi ka külajuttu. On ju raamatukogust saanud viimasel ajal üks peamisi kooskäimis kohti. Suhtlemine on elu alus ja kuulan meeleldi, mida vanematel ja targematel inimestel rääkida on.
Kuid sellega meie päev veel ei lõppenud. Harjutada tuli meie väikest eeskava, mis peab detsembrikuu teiseks pooleks selge olema. Tundub, et sellest tuleb vahva ja humoorikas eeskava. Nüüd tuleb hakata vähemalt kord nädalas harjutama. Mulle meeldib ja olen kindel, et ka teistele asjaosalistele
Lõpetuseks arutasime detsembris toimuvate ürituste ajakava. Plaanis on teha üks kena ja vaikne küünlavalgusõhtu ning 21. detsembril tähistaks jõule.

Lugege ikka minu blogi, et olla kursis raamatukogus toimuvaga.


teisipäev, november 9

FOTOKONKURSS

Minu meelest väga põnev.
Fotokonkurss "Lugemise lummuses"
Tutvuge selle lingiga ja võtke osa!

9. november: päev raamatukogus

Üks tormine ja tuisune novembrikuu päev. Nagu ma varemgi maininud olen, on sellistel päevadel raamatukogu külastatavus tavalisest veidike suurem. Esimestena said raamatukogus kokku kaks Helgit. Juttu jätkus kauemaks. Päris huvitav on kuulata neid vanade aegade meenutusi, ainult kahju, et kõik räägitu meelde ei jää. Olen juba ammu mõelnud diktofoni soetamisele, usun, et sellest oleks palju kasu. No loomulikult tuleb lindistamiseks enne luba küsida, kuid siis võib kaduda jutu loomulikkus.
Päeva teise poole sees külastas raamatukogu Rapla Keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Katrin Niklus. Ega me väga palju rääkida ei jõudnud, kuid kõik vajalik sai arutatud. Meie huvitavaks vestluskaaslaseks oli sage raamatukogu külastaja Elma Braun. Usun, et tema mitmekülgus hämmastas Katrinitki.
Peale Katrini ja Elma lahkumist külastas raamatukogu veel kolm inimest. Päeva lõpuks tundsin end täiesti väsinuna nagu oleks teinud suurt ja rasket tööd.
Neljapäeval on üritus, Minu lemmikkirjanik, tõotab tulla järjekordne huvitav päev.

esmaspäev, november 8

11. november

Kohtume 11. novembril raamatukogus.
Mõtleme ja arutame lemmikkirjanike üle, töötame läbi eeskava (apteek, aita!). Räägime niisama juttu ning paneme paika uue ürituse kuupäeva ning teema.

KOHTUMISENI!

teisipäev, november 2

EESKAVA

Täna said raamatukogus kokku näitlemishuvilised külaelanikud. Viimasel korral leppisime kokku,et Helgi Männik mõtleb välja midagi põnevat, mida saaks aasta lõpus oma rahvale ette kanda. Niiviisi me täna kokku saimegi ja algust oma eeskava harjutamisega tegime. Helgil olid kaasas muhedad apteegi naljad, mis said ära jaotaud ja läbi loetud. Mina sain omale apteekri õpipoisi osa, mis tundub üsna huvitav. Kuna paar oodatud inimest jäi tulemata, siis ei saanud veel kõiki rolle ära jaotada. Kuid 11. novembril on raamatukogus järjekordne üritus ja loodame kõik augud ära täita. Põnev päev oli. Vaatame, mis saab edasi.

Uued raamatud

 Arikainen, Ene "Karulauk minu aias ja köögis" Azojan, Tiina "Metsavend Erich Jerlet" Lattu, Kaisa "Hambaarsti po...