esmaspäev, mai 26

Teabepäev raamatukogus

Tänast kohtumist Kaiu valla sotsiaaltöötaja Kaja Heinsaarega ning keskkonnaspetsialisti Karine Rajasaarega võib nimetada teabepäevaks.
Lahkamist vajasid mitmed ühiskondlikud ja isiklikud mured.

Üks suur probleem, mida täna arutati, on puuetega inimeste puudeastmed ja -toetused.   Murelikuks teeb 2015. aastal jõustuv töövõimereform. Senise töövõimetusprotsendi asemel hakatakse hindama töövõimet.  Kuna uut reformi kajastab ka meedia, siis on sellest tekkinud omajagu  segadust ja meelehärmi. Antud hetkel pole tulevikus toimuvad muudatused kuigi selged ka  sotsiaaltöötajatele ning  seega on kõigest  veel  liiga vara rääkida.

 Üsna valus teema, mille üle arutleti,  on hooldekodud ning nende küllaltki kõrged kohatasud.  Selge on see, et pensionist ei piisa kõige selle eest tasumiseks.  Mis saab, kui pole lähedasi, kes on piisavalt maksuvõimelised jne. 

 Lisaks räägiti korrashoiu probleemidest ning prügiveost. Peavalu valmistavad prügikastid, mida täidetakse ebasobiva prahiga.  Kõige rohkem pahandab kohalikke elanikke Vahastu kalmistu prügikast, kuhu visatakse valimatult kõikvõimalikku sodi.

Kõige lõpuks peeti ka neljasilmavestlusi. 

Päev täis päikest ja toredaid inimesi. Loodan, et igaüks sai oma murele vastuse, kuigi  koheseid lahendusi pole kerge leida.

Tänane kokkusaamine raamatukogus oli selle hooaja viimane. Tänan kõiki osalejaid ning abimehi, eriti suur aitäh Kajale ja Karinele!

Eriline  tänu Helgi Männikule ja Aivi Akkatusele, kes on meie vaimu ja keha ärksana hoidjad.

Päikest kõigile!




neljapäev, mai 15

Raplamaa Tuletulemine

Rohkem infot järgnevalt lingilt:
Raplamaa Tuletulemine


RA5 – RA6; Kaiu valla piir –> Vahastu trehvamise tare
Etapi pikkus: 5,6 km
Kirjeldus: Tule ülevõtmine Kaiu valla piiril (Lelle-Vahastu tee ja Sonni-Põllika tee ristmikul) ja tule üleandmine Vahastu trehvamise tare juures (Vahastu kauplusest 100 m lääne suunas). 

RA6 – RA7; Vahastu trehvamise tare –> Suurekivi 
Etapi pikkus: 5,3 km 
Kirjeldus: Tule ülevõtmine Vahastu trehvamise tare juures (Vahastu kauplusest 100 m lääne suunas) ja tule üleandmine Suurekivi asulas (Paide-Roovere-Kuimetsa tee ja Kaiu-Vahastu tee ristumiskohas). 

RA7 – RA8; Suurekivi –> Kõrgemäe bussipeatus 
Etapi pikkus: 6,5 km 
Kirjeldus: Tule ülevõtmine Suurekivi asulas (Paide-Roovere-Kuimetsa tee ja Kaiu-Vahastu tee ristumiskohas) ja tule üleandmine Kõrgemäe bussipeatuses (Paide-Roovere-Kuimetsa teel). 



kolmapäev, mai 14

26. MAIL KELL 12.00

VAHASTU RAAMATUKOGUS

KOHTUMINE KAIU VALLA SOTSIAALTÖÖTAJA
KAJA HEINSAAREGA

NING

MAA- JA KESKKONNASPETSIALISTI
KARINE RAJASAAREGA.



MÕELGE, MIDA SOOVITE KÜSIDA NING SÜDAMELT ÄRA RÄÄKIDA.

KOHTUMISENI!

laupäev, mai 3

Naljapäev

Seekordsel naljapäeval oli suhteliselt vähe osavõtjaid, kuid eks igal asjal on ka oma põhjus. Nagu näha, siis on väljas kena kevad ning rahval käed-jalad tööd täis.
Kõigele vaatamata mahtus meie päeva omajagu põnevust ja huvitavaid kokkusaamisi.

Kuna 30. aprillil toimus Kaiu vallas fotopäev, siis õnnestus meilgi kohtuda mitmete tuntud fotograafidega ning endise vallavanema Ülle Kivistega.
Kohvilaua ääres sai räägitud jutte maast ja ilmast ning eluolust riigist üldse.

Rääkimata ei jäänud ka naljad. Aegumatud Juku anekdoodid ning naljad elust enesest päästavad alati hädast välja.

Kaunist kevade jätku kõigile!

Siit ka mõned meenutused fotodena.







Uued raamatud

 Arikainen, Ene "Karulauk minu aias ja köögis" Azojan, Tiina "Metsavend Erich Jerlet" Lattu, Kaisa "Hambaarsti po...