laupäev, detsember 12

VAHASTU RAAMATUKOGU 90

11. detsembril tähistasime Vahastu raamatukogu 90. aastapäeva. Kui inimese jaoks tähendab 90 pikka eluiga, siis ühe raamatukogu jaoks polegi see number väga suur, kuid siiski märkimisväärne iga.
Raamatukogu on asutatud 1919. aastal, kuid kindlat kuud ja kuupäeva kahjuks ei tea. Kuid ega see polegi nii oluline, tähtis on see, et Vahastus on raamatukogu olnud 90 aastat. Aegu on olnud nii paremaid kui ka halvemaid, kuid raamatukogu on kõikidele raskustele vapralt vastu pannud. Erinevad ajastud ja töötajad on mõjutanud raamatukogu argielu ning kultuuri. Kõik, mis puudutab Vahastu raamatukogu minevikku, on kirjas kohalikus raamatukogu kroonikas.
Raamatukogu aastapäevale olid kutsutud kõik endised raamatukogu töötajad ja paljud teised raamatukogu jaoks olulised isikud. See päev oli mõeldud ka kõikidele külaelanikele. Meeldivaks üllatuseseks oli ajalehe "Nädalise" kohaletulek.
Alli Moor, Ene Liivar, Ene Ruut ja Diana Ehas on endised raamatukogu töötajad, kes said kingituseks tehtud töö eest Eino Baskini elulooraamatu. Peale eelmainitud isikute sai raamatu veel Hille Steinpilm, kelle teeneks on praeguste raamatukogu ruumide olemusolu.
Oli meeldiv koosviibimine endiste töötajatega, kolleegidega Kaiust ja Kuimetsast, vallavanemaga ning oma rahvaga. Kahjuks ei saanud kõik kutsutud inimesed kohale tulla, millest oli muidugi väga kahju. Kuid lohutan ennast sellega, et ehk ei jäänud see viimaseks korraks tähistada raamatukogu sünnipäeva.
Väga suured tänusõnad Erika Reinumägile ja Helgi Männikule, kes aitasid korraldada raamatukogu aastapäeva.
Tänan kõiki kohaletulijaid ja eriti suur tänu toredate kingituste eest, mis on raamatukogule väga vajalikud.

Kommentaare ei ole:

Aprillikuu tegemised

Sel ajal, kui meie lugejatega soojas toas kevadiste toimetuste ja kohalike uudiste üle arutasime, tegi meespere väljas kõvasti tööd. Valmis ...