reede, aprill 30

NAER ON TERVISEKS!

Aprill on naljakuu, mahlakuu, sulakuu ja jürikuu.
30. aprillil saigi Vahastu külarahvas ja valla sotsiaaltööspetsialist, Kaja, kokku Vahastu raamatukogus. Varakult sai planeeritud, et teeme kuu viimasel päeval veidi nalja ja räägime tervisest. Kõik läkski plaanipäraselt.
Nagu vanarahvas ütleb, et tühi kott püsti ei seisa, seega alustasime oma koosviibimist Aivi Akkatuse valmistatud maitsva ja tervisliku ühepajatoidu söömisega. Kuigi täis suuga pole viisakas rääkida ega ka naerda, hakkasime ikkagi oma huumoriga pihta. Algatuseks rääkis Helgi Männik mitu muhedat apteegi nalja. Edasi läks asi aina lõbusamaks, kes rääkis juhtumeid päriselust või niisama mõnda naljakat lugu.
Kuid ega me ainult nalja ei teinud, rääkisime ka tõsistest asjadest, meie kõige kallimast varast, tervisest. Eesmärgiks oli vahetada teadmisi loodusravi teemadel. Kõige põhjalikuma ülevaate looduslikest ravivahenditest saime Eha Metsallikult. Ta jagas oma teadmisi sellest, et kuidas on kaanid ja mesilased kasulikud ja veel palju palju muudki taimede imejõust.
Aivi Akkatus rääkis, kuidas ta oma lastel ja lastelastel köha ravib ning millise salviga võidab kõik paised ja põletikud.
Peaaegu igaühel oli midagi huvitavat pajatada. Soolatüügaste ravimise kohta sai nii mõndagi selgemaks. Tähtis on see, et kõik ravivõtted on proovitud ja täiesti toimivad. Igaühele oma, tuleb vaid veidi katsetada ja uskuda.
Päeva muutis põnevamaks meie valla sotsiaaltööspetsialisti kohalolek. Tema farmatseudi eriala sobis väga meie päevateemaga. Raamatukogu sai Kajalt kingituseks raamatu "Eesti Punane Rist 90".
Päev oli väga meeldiv ja inforikas. Loodan, et selliseid toredaid kokkusaamisi tuleb veel ja veel.
SUUR TÄNU KÕIGILE!

Kommentaare ei ole:

Aprillikuu tegemised

Sel ajal, kui meie lugejatega soojas toas kevadiste toimetuste ja kohalike uudiste üle arutasime, tegi meespere väljas kõvasti tööd. Valmis ...