esmaspäev, detsember 10

Raamatuesitlus


Lühidalt raamatukogus  toimunud raamatuesitlusest.

"Teateid Vahastust ja vahastlastest 1925 - 1939", sellist nime kannab raamat, mille esitlus toimus pühapäeval 9. detsembril Vahastu raamatukogus. Kohtumine raamatu autoriga tõi raamatukokku  üle kolmekümne huvilise. Ruumipuudus tekitas küll pisut peavalu, kuid ega sellepärast keegi ukse taha ei jäänud.

Nii nagu ikka, alguses tavapärane sissejuhatav enesetutvustus. Ain Õitspuu rääkis lühidalt oma elust, kooliteest, tööst ja praegusest elust.  Vahastus on Aini juured ning siit algas ka tema koolitee, edasi on elu teinud mitmeid keerdkäike ja pöördeid.

Edasi rääkis ta  veidi raamatu saamisloost ja ideest. Vahastu vallaaegse ajaloo kokkupanek võttis aega umbes poolteist aastat. Raamatu kirjutamise idee tuli Ainil oma  healt tuttavalt, kes oli juba varasemalt  sellise teoga väga edukalt hakkama saanud. Julge pealehakkamine ja ajaloohuvi andis tulemusi ja nüüd on ka meil oma väikene ajalooraamat.
Paljud uurisid, et  kas raamatule ka järg tuleb,kuid sellele me vastust ei saanud. Eks näis.

See  raamat räägib Vahastust ja vahastlastest, informatsiooni on kogutud Järvamaa ajalehtedest ning neid pole muudetud.  Kirja on pandud, millistel kuupäevadel on juttu ühest või teisest isikust. Lisaks on raamatus ka äratundmisrõõmu vanadest fotodest. Raamatu valmimisel on abiks olnud ka mitmed Vahastu inimesed, kes on aidanud materjale koguda, toimetada ja paljundada.

Kuna raamatute eksmeplaride arv ei olnud väga suur,siis oli  vajalik oma soovist  eelnevalt teatada ning see raamat omale 10 euroga ka soetada. Kuid nii nagu ikka, ei olnud kõik sellest teadlikud ning mõnedel jäi see raamat ostmata, siis lahendus on  olemas raamatukogus, kus saab tutvuda nii raamatu kui Vahastu valla kaardiga (1814).


Lõpetuseks aeti  veel niisama juttu, kel soovi sai raamatusse ka autogrammi.
 Kehakinnituseks oli maitsev pitsa  ja võileivatort ja nii see pühapäev mööduski.

Kohtumine Ain Õitspuuga valmistas eelkõige rõõmu nendele inimestele, kes teavad ja  tunnevad teda kooliajast, kuid huvitav ja põnev kokkusaamine oli see kõigile meile.


Tänud Ain Õitspuule ja tema pojale, kes tulid Vahastu rahvaga kohtuma.

Aitäh Erikale, kes organiseeris kohtumise Ain Õitspuuga, aitäh Aivi Akkatusele, kes alati aitab meid lauakattega, seekord siis tema valmistatud  pitsa ja võileivatort.


Kaart ja raamat

Vahastu vald 1814. Kaardiga saate tutvuda Vahastu raamatukogus

Ain (vasakul) ning kõrval  tema poeg.

Äitah kõigile, kes kohale tulid. Kogu rahvas kahjuks pildile ei mahtunud.

Kommentaare ei ole:

NB!

  Vahastu raamatukogu 17. aprillil suletud Olen nõupidamisel. Vabandan!