esmaspäev, mai 26

Teabepäev raamatukogus

Tänast kohtumist Kaiu valla sotsiaaltöötaja Kaja Heinsaarega ning keskkonnaspetsialisti Karine Rajasaarega võib nimetada teabepäevaks.
Lahkamist vajasid mitmed ühiskondlikud ja isiklikud mured.

Üks suur probleem, mida täna arutati, on puuetega inimeste puudeastmed ja -toetused.   Murelikuks teeb 2015. aastal jõustuv töövõimereform. Senise töövõimetusprotsendi asemel hakatakse hindama töövõimet.  Kuna uut reformi kajastab ka meedia, siis on sellest tekkinud omajagu  segadust ja meelehärmi. Antud hetkel pole tulevikus toimuvad muudatused kuigi selged ka  sotsiaaltöötajatele ning  seega on kõigest  veel  liiga vara rääkida.

 Üsna valus teema, mille üle arutleti,  on hooldekodud ning nende küllaltki kõrged kohatasud.  Selge on see, et pensionist ei piisa kõige selle eest tasumiseks.  Mis saab, kui pole lähedasi, kes on piisavalt maksuvõimelised jne. 

 Lisaks räägiti korrashoiu probleemidest ning prügiveost. Peavalu valmistavad prügikastid, mida täidetakse ebasobiva prahiga.  Kõige rohkem pahandab kohalikke elanikke Vahastu kalmistu prügikast, kuhu visatakse valimatult kõikvõimalikku sodi.

Kõige lõpuks peeti ka neljasilmavestlusi. 

Päev täis päikest ja toredaid inimesi. Loodan, et igaüks sai oma murele vastuse, kuigi  koheseid lahendusi pole kerge leida.

Tänane kokkusaamine raamatukogus oli selle hooaja viimane. Tänan kõiki osalejaid ning abimehi, eriti suur aitäh Kajale ja Karinele!

Eriline  tänu Helgi Männikule ja Aivi Akkatusele, kes on meie vaimu ja keha ärksana hoidjad.

Päikest kõigile!




Kommentaare ei ole:

NB!

  RAAMATUKOGU 27. MÄRTSIL SULETUD OLEN KOOLITUSEL VABANDAN