kolmapäev, aprill 8

Kirikumäe koristuspäev

8. aprill

Kevad on käes ning koristustööde aeg on alanud. Vahastus on traditsiooniks kaks suuremat hoogtööpäeva - kirikumäe riisumine ning Teeme Ära talgud.

Kirikumäe kevadine talgupäev on selleks aastaks tehtud. Õnneks vedas  nii ilma kui ka tööjõuga. Eks see töökäte vähesus on viimaste aastate kõige suurem probleem, aga senini on hakkama saadud. Sel aastal juhtus nii, et mitu tublit töökätt olid tervise tõttu rivist väljas ning tekkis väike pabin, kas üldse jõuamegi talgutega õhtuks valmis. Tegelikult polnud olukord  pooltki nii hull, kõik laabus plaanipäraselt ning töödega oldi graafikus.

Tegelikult jõudsime oma koristustööga väga õigeks ajaks valmis.  Hiljem  oleks (maru)tuul meid koos rehade ja lehtedega teadmata suunas minema puhunud.

Kokku oli 14 talgulist, kuid leidus ka neid, kes nautisid rahulikult linnulaulu. Aga sellest polnud midagi, igaüks tegi nii palju kui jõudis.

Ennekõike tuleb olla tänulik Saima Sullakatkole, kes on juba aastaid  koristuspäeva eestvedaja, organseerija ning suurepärane leemekulbiliikutaja. Seni kuni leidub külas veel tegusaid inimesi, ettevõtlikke organisaatoreid, pole vaja karta külaelu hääbumist.

Töö tehtud, kõht maitsvat hapukapsasuppi täis, naasesime tagasi oma igapäeva kohustuste juurde.

Koristuspäeva meenutusi fotodel, mis ei ole paraku kõige kvaliteetsemad kuna minu väike nutikas ei ole veel  piisavalt nutikas :)
















Vabandan ka raamatukogu külastajate ees, kes leidsid sel päeval raamatukoguukse suletuna, kuid austusest oma koduküla  vastu  otsustasin osaleda talgupäeval. Usun, et olukord on vabandatav :)

Kommentaare ei ole:

NB!

  Vahastu raamatukogu 17. aprillil suletud Olen nõupidamisel. Vabandan!