esmaspäev, jaanuar 18

Jäädvustame üheskoos Eestimaa elu.

Maaleht kutsub rahvast jäädvustama Eestimaa elu. Mõtlen, et ehk on ka meie seas neid, kes sooviks selles toredas projektis osaleda.




Maalehel on Teile tore uudis.

Maaleht hakkab suurejoonelise projektina kunstnike ja lugejatega Eestimaa elu jäädvustama.
Kutsume teid kaasa lööma ettevõtmises, mille käigus soovime jäädvustada tänast Eestimaad läbi lugude ja maalide. Ootame selleks teie lugusid huvitavatest Eesti paikadest, inimestest, probleemidest, olukordadest, hetkedest ja sündmustest, mis kõnetavad meid – Eesti inimesi – nendel aegadel kõige ilmekamalt. Lisaks on kõik kunstnikud oodatud neid inspireerivaid lugusid maalidel kujutama. Parimad lood ja maalid avaldame Maalehes, samuti jõuavad need järgmisel aastal suurtele näitustele Tallinnas ja mujal Eestis ning väärika raamatu kaante vahele.
Kui anname hinnangut millelegi erakordsele, siis kasutame kirjeldamiseks tihti just sõna “maaliline”. Eesti elu ja inimesed on erakordsed. Suurejoonelise ja tavapärasest teistmoodi ettevõtmisega tahame kokku koguda põnevad lood meie inimeste elust ning kõige tipuks saavad need lood maalideks, mis kestavad pikki põlvkondi. Maale hoitakse ja vaadatakse erilise pilguga, nad jutustavad väga erilisi lugusid, annavad järeltulevate põlvede jaoks erilise kokkuvõtte. See on samaaegselt ka üks erakordne ja mitmekesine rännak meie juurte juurde.
Maaleht ootab kõikide lugusid kuni märtsi lõpuni ja et need kirjeldaksid võimalikult ehedalt praegust Eesti elu. Saadetavad lood võiksid selgitada, miks just see paik, sündmus, probleem või inimene vääriks tulevastele põlvedele jäädvustamist. Hea, kui põhjendus mahuks 500-1000 tähemärgi sisse, mis on kuni pool lehekülge trükitud teksti.
Lood palume saata e-aadressile maal@maaleht.ee või postiaadressile Maaleht, Narva mnt 13, 10151 Tallinn, märksõnaga Jäädvustame Eesti.

Kui soovite olla aga üks nendest, kes soovib sirvida meile laekunud lugusid ja sealt maalimiseks inspiratsiooni saada, siis palun andke endast 20. märtsiks 2016 märku e-aadressil maal@maaleht.ee. Sel moel saame teile edastada Maalehele laekunud lood või jagada muud kaasalöömiseks tarvilikku infot.

Selle ettevõtmise raames sündiv maal peaks valmima hiljemalt 31. oktoobriks 2016. Reprot teosest koos autori ja pildi kohta käivate rekvisiitidega ootame aadressilemaal@maaleht.ee
 
Maalehe ajakirjanikud sõidavad mööda Eestit pidevalt ringi, et anda oma lugejatele kõige vahetum pilt Eestimaa elust selle erinevates servades. Nendel sõitudel mõistame iga kord, kui omanäolised on Eesti erinevad paigad, lood ning inimesed, kui põnev on Eesti elu. See ongi meid viinud mõttele jäädvustada tänane Eestimaa tulevastele põlvedele lugude ja maalidena.
 
Mõeldes südamega Eesti maa ja rahva peale!

Lisainfo saamiseks ja kõikide küsimuste korral palun kirjutada aadressile maal@maaleht.ee või helistada telefonile 661 3310 / 661 3300.
 
 
 
Tervitades
 
Andres Eilart
Maalehe peatoimetaja
 
 

Kommentaare ei ole:

NB!

  RAAMATUKOGU 27. MÄRTSIL SULETUD OLEN KOOLITUSEL VABANDAN