kolmapäev, september 21

Sügishooaja avamine 2016

Septembrikuu ilmad on olnud tõeliselt päikeselised ning mitte kuidagi ei suuda veel mõelda suve lahkumisele. Kuid sellegipoolest alustas Vahastu raamatukogu oma traditsioonilise sügishooajaga. Sügist tervitasime aastatega tavaks saanud nunnunäitusega.Väikese erinevusega sai sellel aastal välja kuulutatud kompositsioonide meisterdamine ja oma loomingu tutvustamine. 

Kompositsioonide rohkuse üle just kiita ei saa, kuid pole mõtet kurvastada selle üle, mida pole, pigem rõõmustada kõige üle, mida meil on.
 Tegelikult läks kõik väga hästi, sügisande toodi suuri ja väikesi, kibedaid ja magusaid ning pikki ja lühikesi. Kõige enam huvi ja uudistamist pakkusid aiasaadused (füüsal, mehhiko pisikurk e hiirmelon, jt), mis tavalisele aednikule veel pisut võõramad ja hoopiski tundmatud. Tavalisuse all pean silmas neid ilutaimi ja köögivilju, mida igal kevadel vajaduspõhiselt ja harjumuspäraselt maha külvame.
Katsetused peenramaal ja kasvuhoones küll tulevad, aga võtavad veel aega. Uued taimed vajavad avastamist ja tundma õppimist.

Kikkapuu. Jah, just selle põõsa määramisega jäime hätta. Oksake käis käest kätte, kuid isegi vihjetele tuginedes oli õige nime leidmine üsna keeruline. Kuna praegu on kikkapuu kõrghetk, siis tasub looduses käies silmad lahti hoida.

Tänu nunnunäitusele laienes silmaring tublisti.

Öeldakse, et oma silm on kuningas, aga usun, et ka fotosilmast võib olla abi. Pilte näete vajutades lingile.

Päeva jätkudes õnnitlesime üht vahvat ja asjalikku külaelanikku, kes on usin raamatukogu kasutaja ning tegus abimees iga ettevõtmises.
Sünnipäevalapse poolt oli kaetud sügisene kohvilaud ja rõõmsas meeleolus möödus päevake kiiresti.
Kui ikka terve suve pole trehvatud, siis jätkub juttu kauemaks :)

20. - 30. oktoobril toimuvad  raamatukogupäevad "Kohtume raamatukogus", mille raames me kindlasti ka kohtume.
Täpsem informatsioon  tulekul.

Seniks häid mõtteid ja kuldset saabuvat sügist!

Kommentaare ei ole:

Aprillikuu tegemised

Sel ajal, kui meie lugejatega soojas toas kevadiste toimetuste ja kohalike uudiste üle arutasime, tegi meespere väljas kõvasti tööd. Valmis ...