esmaspäev, juuni 11

Raamatukogus peeti pannkoogipäeva

Aivi Akkatus
Juunikuu esimesel kolmapäeval pidasime Vahastu raamatukogus kauaoodatud pannkoogipäeva.
Kauaoodatud seetõttu, et juba mitu kuud tagasi tuli Aivi Akkatus mõttele korraldada ühine pannkookide küpsetamise päev. Maikuus olime selleks juba peaaegu valmis, kuid siis asjaolud muutusid ning pannkoogid jäid tegemata. Kuid, mis meelel, see ükskord ka teoksil.

 Lugejate algatusel õnnestuski  6. juunil pannikoogipäev toredasti ära pidada. Kolmapäeva lõunaks oli meie aktiivne lugejaskond kenasti raamatukokku kogunenud ning pannkoogipäev võis alata.
 Ühiselt  kooke siiski küpsetama ei hakatud. Teada on, et  ühte kööki mitut perenaist ei mahu, rääkimata siis veel ühe väikese pliidi äärde. Sel ajal kui osa rahvast köögi toimkonnas askeldas, arutlesid teised pannkoogipäevalised raamatukogus argielu teemadel.

Aivi ja mina püüdsime anda endast  parimat. Taiplike perenaistena olime eeltöö ehk pannkoogitaigna kodus valmis teinud, et  hiljem pliidi ääres  pannile vaid kuuma anda. Seda me ka tegimegi 😃 Vahepeal kippus käsi väheke värisema ning koogid ei tahtnud enam pannilabidale alluda, kuid pääsu enam polnud. Tuli  oma töö vapralt lõpuni viia.

  Kui koogid valmis, palusime rahva lauda ning algaski suur testimine ja maiustamine. Olime ju palunud teistel, kes kooke ei küpseta, võtta kaasa mõni huvitav moos, võie, salat või midagi muud toredat.
Siin me oleme.
  No neid moose oli igasuguseid,     kõiki neid maitsta ei jõudnudki. Õnneks oli ka soolaseid kastmeid ja määrdeid, mis päästsid magusamürgitusest 😊
Pannkoogid ise olid samuti väga maitsvad ja erilised. Need olid valmistatud neljavilja-, nisu- ja tatrajahust.
Lubatud kodus järgi teha.

Sünnipäevalaps Ivi. Palju õnne!
Endiselt tähistame ka lugejate sünnipäevi. Seekordne sünnipäevalaps pani  meid kõiki joonistama ja kinkis igaühele pastapliiatsi.
Suur tänu ja palju õnne.

Oli tore päev, tundsime rõõmu kokkusaamisest ning sellest, et meil on mõnus tareke, kus oma koosviibimisi korraldada.

Suur tänu kõigile. Kohtume värsti jälle!



Kommentaare ei ole:

NB!

  RAAMATUKOGU 27. MÄRTSIL SULETUD OLEN KOOLITUSEL VABANDAN