kolmapäev, oktoober 24

Mis meelel,see keelel

  Kohtumist Kaiu teenuspiirkonna uue  sotsiaaltöötaja Kätlin Uuemäega saab nimetada tutvumiskohtumiseks. Tänavu augustis ametisse asunud sotisaaltööspetsialist on meie piirkonna rahvale veel üsna uus ja tundmatu. Samamoodi ei tea ega tunne tema meidki. Seetõttu oli vastatikune tutvumine meie kandi rahvale väga vajalik.

  Meie kokkusaamine läks ootuspäraselt. Kätlin tutvustas ennast ja oma varasemaid töökogemusi. Rõõm oli kuulda, et sotsiaaltöö ja inimestega suhtlemine on talle südamelähedane. Mõistsime, et saame vestelda vahetult ja ilma häbenemata.

 Mis meelel, see keelel. Meelel ja keelel olid tegelikult juba varasematel aegadel läbi räägitud teemad. Äärealal elades jäävad eluolulised teenused meist suhteliselt kaugele, valmistades inimestele meelehärmi.
Usun, et iga teine või kolmas Eestimaa külakeses elav vanem inimene muretseb nii iseenda kui ka oma lähedaste tervise pärast. Mis meist saab, kui jääme haigeks, kes viib arsti juurde, kes käib poes. Kas ja kuidas peaks toimuma postiteenuste (Omniva) osutamine, kas ikka raamatukogud jäävad alles jne. Haldusreform on tekitanud omajagu uusi probleeme ja palju küsimusi. Üks asi viib teiseni ning ühel hetkel võibki tunduda, et muresid on rohkem kui rõõme.
 Aga nagu öeldakse, küll aeg annab arutust.

Oli tore päev, saime tuttavaks ühe toreda ja hakkaja inimesega. Usun, et nii mõnigi probleem sai natuke leevendust. Tuleb rohkem rääkida, olla abi küsimisel julgem ning mitte jääda oma muremõtetega üksi.

Tänud kõigile ja uute kohtumisteni 😊

Kommentaare ei ole:

Uued raamatud

 Arikainen, Ene "Karulauk minu aias ja köögis" Azojan, Tiina "Metsavend Erich Jerlet" Lattu, Kaisa "Hambaarsti po...