esmaspäev, november 26

Jälle üks päev möödas

 Kuigi räägitakse peatselt saabuvast maailmalõpust, on meil siiski õnneks  veel hulgaliselt tegusaid inimesi, kes on kahe jalaga maa peal ning ennustamisega ei tegele.
Õnn on elada sellise rahva keskel, kes on töökad, abivalmis ning ei pelga ka raskusi, rumal  oleks aravata, et suurest hirmust "lõpu"ees jäävad nad niisama käed rüppes istuma. Ei, elu tahab elamist. Vahel küll meenutame ka vanu aegu ja puhkame jalgu, et siis jälle uute ettevõtmistega edasi minna.

Meie väikeses Vahastu külas  on usukumatult palju ettevõtlikke ja hakkajaid inimesi, alustades meie küla priitahtlikest ning lõpetades töökate põllumeestega. Neist kõigist oleks  palju rääkida ja  jutud tuleksid  väga pikad, kuid ma arvan, et mina pole selleks õige inimene.  
Üks neist tublidest on Erika Reinumägi, kellest  lihtsalt niisama rääkida või kirjutada on väga keeruline. Tema ettevõtmised on alati suurejoonelised, viljakandvad ning organiseeritud ülla eesmärgi nimel.
Viimati toimunud raamatukogu üritusel (26.11.12) rääkis Erika meile oma tehtud töödest, muredest, probleemidest ning loomulikult ka rõõmudest. Põhiteema, mis rahvast huvitas ja millest Erika ka heameelega rääkis on meie Trehvamise Tare käekäik. Viimased head uudised ongi just sellised, et kohe -kohe on oodata töömehi ja ilmselt algavad ka  kauaoodatud renoveerimistööd. Rahvamaja on meie kõigi suur unistus, sest hetkel ei ole ühtegi kohtumispaika peale raamatukogu, kuid ausalt, need ruumid on ikka väga väikesed ja talvel ka üsna külmad. Rahvamaja on meie suur lootus ja ootus ning väga suured tänud Erikale, et ta sellise suure projekti käsile võttis. 

Lisaks arutasime ka üldist eluolu, mida võiks tulevikus teha ja millest tasuks unistada. Nii mõnigi huvitav mõte ja idee tekkis, kuid neist on  veel vara rääkida. Küll kunagi edaspidi. 

Kuna Erika on aastaid Vahastu küla heaolu eest seisnud, kirjutades projekte, pidades erinevaid läbirääkimisi ning veetnud unetuid öid oma küla ja rahva nimel, siis on ta väärt ka tunnustust. 
Meie kõigi nimel tegi Helgi Männik toreda ettepaneku,  esitada Erika Reinumägi "Raplamaa aasta tegu 2012" kandidaadiks. Erika on seda väärt.

Erika Reinumägi
 Üritusel osales 15 inimest, pildile mahtus neist vaid üks osa.

Kommentaare ei ole:

NB!

  Vahastu raamatukogu 17. aprillil suletud Olen nõupidamisel. Vabandan!