teisipäev, oktoober 25

Infopäev Vahastu raamatukogus.

24. oktoobril kohtusid Vahastu ja Suurekivi elanikud Kaiu vallavanema, abivallavanema ning sotsiaaltööspetsialistiga. See oli oodatud kohtumine, millest võttis osa  21 külaelanikku.

Põhiteemadeks olid haldusreform, kohaliku kalmistu korrashoid ja tulevik, koduhooldusteenus eakatele ja/või puuetega inimestele ning jäätmeveo korraldamine (puudused, probleemid).

Koosviibimist alustati kõige aktuaalsema teemaga, milleks loomulikult on haldusreform. Teadagi on Vahastu ääremaa ning ajalooliselt kuulusime Türi kihelkonda. Tänaselgi päeval seob meid Türi ja Paidega  kaubandus, perearstikeskused ning mitmed muud teenused. Ka läbitav vahemaa Türi suunal on lühem kui Rapla suunal.

Nii nagu ikka, on haldusreformi osas mitmeid eriarvamusi ning kaugeltki mitte iga Vahastu ja Suurekivi elanik ei soovi liituda Türi vallaga. On neid, kes tunnevad seotust Rapla vallaga või jäädakse parema meelega erapooletuks. Põhjendusi, mis eelised on Raplal võrreldes Türiga, andis Erika mitmeid.
Kuid minul on targem siinkohal see teema lõpetada. Haldusreformi puudutavad rahvakoosolekud on tulemas ning oodakem ära novembrikuus toimuvad kohtumised.

Sotsiaaltööga seonduvast rääkis Kaja Heinsaar. Huvi tunti, kuidas on meie vallas korraldatud abivajavate inimeste hoolekandeteenused. Hea uudisena on nüüdsest abivajatel  võimalik tellida koduteenust (ahju kütmine, arsti juurde minek, sisseostude tegemine jne). 
Seega, kui on probleeme, siis julgelt võtta ühendust meie sotsiaaltöötajaga. 

Keskkonna teemadel andis nõu Karine Rajasaar. 
Segadust tekitab jäätmeveo toimimine, graafikud, prügikonteinerite tühjendamised jne. Karine palus   kõikidest jäätmeveo probleemidest teda koheselt teavitada. Mida rutem segasetele lugudele reageerida, seda tõenäolisem on ka positiivne lahendus.

Kõigele muule lisaks räägiti veel postiteenusest, elektrilevist, pagulastest, turvalisusest ning  eluolust üldiselt.

Kuivõrd jäädi rahule küsimustele saadud vastustega ning püstitatud teemadega, see jääb igaühe enda otsustada. Selge on see, et haldusreformist räägitakse veel pikka ning ka sotsiaaltöö teenused on meie elanikele alati väga olulised.
On asju, millest tulebki rääkida ikka uuesti ja uuesti. Alati jääb midagi arusaamatuks ja siis on hea, kui neid sasipuntraid pisut harutada.
 Seega, olgem ka ise aktiivsemad ja julgemad.

Kõlama jäi mõtteviis, et kuigi me oleme ääremaa rahvas, elanike arv on väike, oleme siiski kogukond ja meil tuleb hoida kokku. Olen nõus.

Aitäh Erika, Kaja ja Karine.



Kommentaare ei ole:

NB!

  RAAMATUKOGU 27. MÄRTSIL SULETUD OLEN KOOLITUSEL VABANDAN