neljapäev, veebruar 15

Vastlapäev

Vahastu raamatukogus tähistati 13. veebruaril vastlapäeva, sõbrapäeva ning tervitati ka kollase koera aastat. Õnne sooviti ka ühele veebruarikuul sündinud lugejale.
  Seekord oli kindel plaan minna ka kohalikule linnamäele, et lasta üks vastlaliug ning nautida mõnusat talveilma. Paraku kelgutamiseks meil ei läinud. Mis oli põhjuseks, ei oskagi enam öelda.  Karta on, et ega need linad tänavu kuigi pikaks ei kasva. Kuid pole hullu.

Vastlapäeva sündmused algasid EV100 näituse aruteluga. Kui  kellelgi on kodus veel vanu ja huvitavaid asju, mis iseloomustaksid meie küla ja inimesi viimase saja aasta jooksul, siis saab neid tuua veel näitusele.

Edasi palusin Eha Metsallikut, et ta räägiks meile rahvaravist ja tervislikust toitumisest. Eha tegeleb mesindusega ja on asjatundja kaaniravis. Kõik tervislik tuleb loodusest, kasvab meie metsades, kraavikallastel ja koduõuedel.
Mekkida saime avokaadost valmistatud pulbrit. Midagi nii huvitavat polnud meist veel keegi saanud. Jahutaoline asi maitses veidi mõrkjalt, aga see polegi oluline. Tähtis on selle pulbri tervist turgutav toime. Avokaado on viimasel ajal väga kiidetud ja suurt tähelepanu saanud puuvili.
                                                     
Kohale oli jõudnud Aivi herne-ja oasupiga. Aeg oli istuda lauda, ei saanud lasta suppidel jahtuda.
Olime oma einestamisega jõudnud alustada, kui saabusid külalised. Üllatus. Kolm vahvat Kaiu naist tulid lõbusa tuju ja vahukoorekringliga.
Kaiu naiste sabad, kohe näha, et omakandi rahvas hoiab kokku :)
Möödus veel umbes pool tunnikest, tulid järgmised  külalised. Tulijateks olid kelgutajad Kõue külast. Tegelikult tuldi meile naaberkülast head liumäge otsima. Meie olime lihtsalt õigel ajal õiges kohas.  Tore juhus siiski.

 Piisavalt söödud ja vastlajuttu räägitud, hakkasime mängima. Mängu idee ja teostuse viis läbi Maimu. Mõtte sai ta ühest tähtpäevade raamatust. Midagi keerulist selles mängus polnud. Kinniseotud silmadega tuli seale saba õige koha peale panna.
Notsu ja tema sabad meisterdas samuti Maimu.
Täpsematele olid ka vastavad auhinnad.

Aeg möödus kiiresti, tuli hakata koristama ja asuda koduteele.Nii see päev mööduski.
Aitäh teile 😊

Fotosid vaadake SIIT.


Kommentaare ei ole:

Aprillikuu tegemised

Sel ajal, kui meie lugejatega soojas toas kevadiste toimetuste ja kohalike uudiste üle arutasime, tegi meespere väljas kõvasti tööd. Valmis ...