neljapäev, märts 11

Mis toimus 11. märtsil raamatukogus?

Mis siis toimus 11. märstil Vahastu raamatukogus?
Toimus järjekordne üritus meie raamatukogus, kus kohtusid meie küla aktiivsemad mehed - naised. Tegelikult on meil palju tublisid ja aktiivseid külaelanikke, kõigil lihtsalt ei ole alati võimalik tulla raamatukokku. Tulid need, kes tulla said, kaasas suupisted ning head mõtted. Seekord räägiti minevikust, olevikust, tulevikust ning naistest.
Alguses prooviti rääkida kordamööda, kuid nagu ikka, ei õnnestunud see just kõige paremini. Õnneks ei tekkinud sellest väga suurt probleemi ning kõik jutud said enam -vähem räägitud.
Kohe alguses kuulasime Andres Murumägi, kes on kogu oma hinge andnud kirikule ja ta on seda teinud väga õilsatel eesmärkidel. Möödunud aasta lõpus sai kirik uue plekk -katuse, mis nõudis Andreselt (EELK Vahastu koguduse juhatuse esimees) palju tööd ja muret. Saimegi teada, kui raske on ikkagi projekti taotlemine, mis mured sellele eelnevad ja ka järgnevad. Mitte alati ei lähe asjad nii nagu algselt soovitud või planeeritud.
Veel räägiti rahvamajast, linnustest ja paljustki muust.
Huvitav oli kuulata Eha Metsallikut, kes valgustas meid linnuste ajaloost ja sellest, mis seal võis toimuda. Kuna Vahastus on linnusemägi, siis on Eha linnuste uurimisega väga põhjalikult tegelenud ja jagas oma teadmisi meilegi. Põnev.
Eha on suutnud meie rahvasse süstida väikese ajaloopisiku, mis paneb mõtlema minevikule ning tekitab huvi sellega ka ise tegeleda. Tõesti, kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta.
Selline oli siis 11. märts Vahastu raamatukogus.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis kohtume 25. märtsil.
Kuigi 25. märts on Eesti ajaloos leinapäev, mõtlesime, et saame kokku ja tunneme rõõmu sellest, et oleme olemas ja ei pea tundma hirmu, et meid oma kodust ja perest jõuga lahutatakse Püüame olla üks suur ja tore pere ning võtta välja lauamängud ning veeta üks päev ühiselt.

Suured tänud kõigile!

Kommentaare ei ole:

Uued raamatud

 Arikainen, Ene "Karulauk minu aias ja köögis" Azojan, Tiina "Metsavend Erich Jerlet" Lattu, Kaisa "Hambaarsti po...