esmaspäev, aprill 7

Nelja Kuninga Tee



Nelja Kuninga Tee (NKT) on aarete sari, mis tähistab teekonda, mida mööda neli eestlaste seast valitud kuningat läksid 14. sajandil Padise kloostrist Paide ordulinnusesse, et ordult eesti rahvuse püsimajäämiseks soodsamaid tingimusi välja tingida. Sellele teele on peidetud tavalised aarded ning teele jäävates ajalooliselt olulistes kohtades on peidus multi- või mõistatusaarded.
Teekonda on kohandatud ja see ei pruugi ajaloolise teekonnaga kokku langeda. 

Kirjutusvahend võta kaasa!!
Täpsemalt infot saate lugeda SIIT

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NKT Vahastu linnamägi kuulub aarete sarja NKT (Nelja Kuninga Tee). 

Vahastu linnamägi on Türi kihelkonna kõige kõrgem mägi. Legendid räägivad, et seal asunud vanal ajal linn. Vahastu külas asub kirik, mille ümber olnud männitukk. Legend räägib, et see olnud rahva kogunemise koht. Mitte keegi ei olevat tohtinud seal puid raiuda, muidu lööb kirvega jalga. Vahastus asuva Mõime ehk Memmekõrva mäe kohta räägib rahvasuu, et see olnud kunagi rahvale vana pelgupaik ja seal elanud üks nõiaks peetud vana memm. Keskajal, kui nõiajahti peeti, lõigatud sel memmel kõrvad ära.
Aare asub nõia kõrvast mitte kaugemal, kui vanamemmel pikkust oli. Kõrva palun kõrvarõngaid mitte lisada ega seda muul moel puudutada. Kui teil õnnestub mäelt leida ka teine kõrv, siis teavitage sellest meid.

 Hetkel on aare ajutiselt kättesaamatu.
 Infot uuenduste kohta lugege  SIIT.

Kuid aardeid on mujalgi, tutvuge geopeitus.ee  kodulehega.


NB! Nelja Kuninga Tee jalgrattaretk Padiselt Paidesse 25 - 26 aprillil.

Selle kohta  on täpsem informatsioon märtsikuu Kaiu Valla Teatajas  ning Kaiu Valla  kodulehel Neljakuningatee jalgrattaretk.





Kommentaare ei ole:

Uued raamatud

 Arikainen, Ene "Karulauk minu aias ja köögis" Azojan, Tiina "Metsavend Erich Jerlet" Lattu, Kaisa "Hambaarsti po...