kolmapäev, november 25

Üks väike soovitus/meeldetuletus

Kuna viimasel ajal räägitakse väga palju toitumisest, eriti aga tervislikust toitumisest, siis tahestahtamata hakatakse selle kohta ka rohkem infot ostima. Räägitakse, et tänapäeval on rohkesti toitumisprobleeme ja valesti söömist. Siiski päris õige see pole. Võtsin vaevuks õige pisut uurida, kuidas olid lood toitumisega 20. sajandi alguses  ja üllatusin, et ka siis räägiti ja kirjutati toitumishäiretest, taimetoidust jne.
Kokaraamat : Lihtsad, odavad, maitsvad toidud
Allikas: http://digar.nlib.ee/digar/show.action?id=107457&q=kokaraamatud


Soovides saada lisainformatsiooni ning seda, millest raamatus veel kirjutatakse, selleks kasutage Rahvusraamatukogu digiarhiivi DIGAR.
Antud juhul kasutasin otsisõnana "kokaraamatutud" ja ostingu piirasin sakiga raamatud.

Põhjus, miks ma taolise postituse siia lisasin, on lihtne. Sellega tahan lihtsalt meelde tuletada DIGARI keskkonna ning väärtusliku informatsiooni olemasolu.
 Eriti lahedad on vanad tekstid. Neid lugedes tunned, et aastatega polegi nagu midagi muutunud, välja arvatud tehnoloogia areng.
Seega ei olnud antud jutu mõte üksnes kirjutada toitumisest, vaid tekitada ka huvi meie suurepäraste infoallikate vastu.

Kasutage julgesti!

Kommentaare ei ole:

Avasta Eesti raamatukogusid 2024

  1.maist 1. oktoobrini 2024 ootab Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing kõiki avastama enda jaoks uusi raamatukogusid, kuhu tavaliselt ei satu.  ...